Hádanky

03.11.2009 12:16

Uhádneš, na ktoré ovocie alebo zeleninu myslia šiestaci?

 

Saša – Je to oranžové. Tvar je guľatý. Je to veľmi chutné. Tvar má obrovský. Pestuje to skoro každý. Nie je to ani slané, ani sladké. Čo je to?

 

Filip – Je to guľaté a má to sladkú alebo kyslú chuť. Môže to mať zelenú, modrú alebo žltú farbu. Môžete sa to sadiť doma, ale narastie vám to iba s nejakou podporou, napr. natiahnutý špagát. 

 

Mišo – Je to guľaté a má to veľmi sladkú chuť. Je to plod stromu. Má veľmi dlhú stonku, červenú až bordovú farbu. Podobá sa na višňu. Čo je to?

 

Bea – Je to žltočervenej farby. Chutí výborne. Vnútri má jadierko. Aj na Slovensku narastie - v lete a na začiatku jesene. Rastie na strome. Keď splesnivie, je zelenomodrej farby.

 

Paťo K. – Je to vlhké ovocie. Sú v ňom čierne zrnká. Zvonku má inú farbu ako zvnútra. Môže vážiť aj 10 kg. Je to chutné ovocie. Necháva sa na chladných miestach – chladnička. Podobá sa na veľkú tekvicu.

 

Klaudia  – Je to malé , šťavnaté, červené, rastie to v záhradách. Je to neuveriteľne sladké, lahodné a chutné. V hrsti ich môžeme mať aj päť.  

 

Peťa - Toto ovocie rastie na malom krku. Ma zelenohnedé bobule podobné veľkosti dozretého hrozna, bobule majú sladko-kyslú chuť. Obsahujú veľa vitamínov a sú chutné.

 

Aďa - Sú to malé zelené bobule,  vnútri majú malé zrniečka. Rastú na ťahavom kríku, sú sladké alebo kyselkavé.  

 

Samo S. - Je oranžová, má na sebe kôru a je veľmi chutná. Keď do nej zahryznem, rozplýva sa mi jej chuť na jazyku. Je kyslá, keď je nedozretá.

 

Veronika - Je to čierne, ale môže byť aj zelené. Má zrniečka. Nemá stálu chuť, býva sladké alebo kyslé. Ma šupku.

 

Samo Z. - Rastie to na stromoch. Je to červené, neje sa to celé - len zrnká, ostatok sa vyhodí. Je to z Afriky.

 

Patrik M. - Niekto to pestuje aj na Slovensku, ale nie je ich veľmi veľa. Nemá veľmi príjemnú chuť. Má slabú vôňu a guľatý tvar. Je to ovocie žltej farby. Čo je to?

 

Romanka - Je to ovocie, ktoré rastie na strome. Jeho farba je zelenožltá. Je to výnimočne sladké ovocie. Chodí naň veľa včiel. Čo je to?

 

Gabriela - Je to červené, žlté ale aj zelené. Býva mäkké aj tvrdé. Je to asi v každej záhrade aj v každej domácnosti. Predáva sa to aj v obchodoch. Čo je to?

 

Patrik B. - Nerastie to u nás. Je to guľaté a má veľa zrniek a v strede, obsahuje veľa vitamínov. Farbu má červenú až oranžovú. Čo je to?

© 2009 Všetky práva vyhradené.

Vytvorte si web stránku zdarma!Webnode